Ребра със зеле на тава

Ребра със зеле на тава
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Имаме си цяла тава ребра със зеле, какво повече"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • прясно зеле - 1 (средна) зелка
  • домати - 1/2 буркан
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - по желание
  • олио - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинските ребра на малки части и ги сложете в тенджера с олио да се запържват.

След като се запържат сипете червения пипер и вода, оставете да къкрят на слаб огън.

Нарежете зелето и го прибавете към ребрата, след около 20 минути прибавете и белените домати с малко сол.

Пробвайте ребрата и ако са сварени, прибавете магданоза и прехвърлете в тава, като редите малките ребърца отгоре и леко ги натискате в зелето.

Печете във фурната до готовност и изцяло извиране на водата. Ребрата със зеле на тава са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: