Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с прясно зеле в тава

Бутчета с прясно зеле в тава

Бутчета с прясно зеле в тава
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Специално предложение за обяд - крехко пилешко с прясно зеле"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • зеле - 1 средна глава
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
  • къри - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. консерва или пресни
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пилешките бутчета и се подсушават. Поръсваме с къри и оставяме в чиния.

Зелето се почиства от външните листа и кочана, нарязваме на ситно и намачкваме поръсено с малко сол. Загрява се олио в тенджера с нарязаното зеле.

Задушава се докато спадне обема му. Сипваме нарязаните домати, прибавя се червен пипер, зърна черен пипер и дафинов лист.

Налива се вода, за да не загори. Готви се 15 минути и добавяме пилешките бутчета, като се притискат надолу да се покрият с зелето.

Готви се още 15 минути, до полуготовност на месото и прехвърляме в тава, като бутчетата се разпределят в тавата.

Печем в загрята фурна 200 градуса около 20-30 минути докато месото и зелето добият приятен златист цвят. Поднасяме поръсено с пресен магданоз.

Бутчетата с прясно зеле в тава са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: