Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Кето хляб

Кето хляб

Кето хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пригответе си здравословен кето хляб с бадемово брашно и не му мислете"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 цели + 1 белтък
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки морска
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • бадемово брашно - 150 г
  • ленено семе - 1 с.л. с връх (смляно)
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват три цели яйца и един останал белтък с морска сол- 2 големи щипки. Добавя се олио и разбъркваме.

В киселото мляко се прибавя бакпулверът и разбиваме да шупне, накрая добавям и щипка сода за хляб.

Шупналата смес се прибавя при яйцата, накрая прибавяме бадемовото брашно и смлени ленени семена.

Получава се като кексово тесто, но зависи от големината на яйцата.

В малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме сместа, отгоре се поръсват семена от сусам и маково семе.

Печем хляба в загрята фурна 170 градуса с вентилатор до 25-30 минути или до суха клечка.

Изключва се и оставям 5-10 минути на открехната врата на фурната.

Изважда се и нарязваме на филии. Мек, вкусен и здравословен кето хляб.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е кето хляб! При кето диетата не се използват въглехидрати, в случая брашното от спелта!
18.08.2021 19:10
Banshi
Banshi
И кое по-точно е кето?
11.03.2021 19:43
Nelly
Nelly
В кето храненето не се използва брашно от спелта, тъй като има много въглехидрати.
08.05.2020 16:51
2