Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Оризово хлебче с билки

Оризово хлебче с билки

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Оризово хлебче с билки
Снимка: Румяна Стоянова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Оризовото хлебче с билки може да се хапва спокойно от хора, които имат непоносимост към глутен, защото не съдържа такъв и е много вкусно"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • микс семена - 1 с.л. /сусамово, маково, ленено/
  • морска сол - щипка
  • чубрица - щипка
  • риган - щипка
  • чесън на прах - щипка
  • джоджен - щипка
  • мащерка - щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, добавяме киселото мляко, като предварително сме угасили содата в него /изчакваме докато шупне/.

Добавяме прясно смляната морска сол и останалите сухи подправки. Добавяме зехтина и семената - сусамово, маково и ленено.

Накрая пускаме миксера на най-ниска степен /може и с телена бъркалка да се разбърка/ и добавяме брашното, докато стане с гъстота на кекс.

Взимаме си форма за хляб, намазняваме я хубаво с мазнина и изсипваме сместа. По желание поръсваме допълнително чубричка отгоре.

Печем хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса, в режим вентилатор за около 20-25 минути, докато хване хубав захар. Аз го пекох 25 мин.

Изваждаме на решетка за равномерно изстиване. Поднасяме Оризовото хлебче с билки с масълце или с каквото пожелаете :) Страхотна безглутенова рецепта.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: