Меден блат за торта

Меден блат за торта

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
108
571
240
338
1
11/02/2020
"Как се прави перфектният меден блат за торта ли - ето така"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 980
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 250 мл.

Медът и маслото и содата се смесват в метален съд и се слагат на тих огън.

След около 3 мин сместа започва да се пени и щом придобие карамелен цвят (а това става доста бързо), се маха от котлона.

Щом леко се охлади, се прибавят маслото, яйцата, захарта и брашното.

Всичко се разбърква добре, сместа за тортения блат е с гъстота на заквасена сметана.

Изсипва се в тава с диаметър 22 см, предварително застлана с хартия за печене и се пече на 180°C за 20 мин.

След като се охлади, меденият блат за торта се реже на 2.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар