Агнешки бут с картофи и брюкселско зеле

ЕкатеринскаЕкатеринска
Новак
3
19
5
7
10/02/2020
"Нашето вкусно хапване за деня - агнешки бут с картофки и брюкселско зеле"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 797
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам приготвения агнешки бут. Слагам сол, червен пипер, черен пипер, къри, сух джоджен, кимион, хубаво да се облепи месото от всички страни.

После заливам със соевия сос и накрая с олио. Слагам в намазнена тава с около 150 мл вода и покривам с алуминиево фолио.

Тавата поставям в загрята фурна на средно ниво и пека на 200 градуса, около час и четиридесет и пет минути.

През това време си приготвям гарнитурата. Почиствам брюкселското зеле и разрязвам на половинки, обелвам картофите и нарязвам на едро.

Кромидия лук нарязвам не на съвсем дребно, но не и на едро. Обелвам скилидките чесън.

Слагам всичко в купа и добавям подправките: сол, мащерка, черен пипер, кимион, соев сос, къри.

След изтичането на 1 час и 45 минути изваждам тавата с месото. Отварям фолиото и слагам гарнитурата около месото, като доливам една чаша вода. Пека агнешкото с картофи пак на 200 градуса 30 минути с поставено фолио, после го махам и готвя апетитното печено агнешко 15 минути на вентилатор, да хване месото коричка.

Да ви е сладко с този агнешки бут с картофи и брюкселско зеле.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар