Печени свински ребра с лук в сладко-кисел сос

10/02/2020
"На тези свински ребра в разкошен сос им липсва само гарнитурата, така че я изберете бързо, че има гладни "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 176
  • Преглеждания за месеца12456
  • Преглеждания за седмицата2244
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1200 г
  • лук - 3 глави големи
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • сос от нар - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата, ако имат тлъста мазнина - може да я отстраните.

Сложете ги в тава за печене. Овкусете ги със сол, черен и червен пипер. Полейте със зехтин и бяло вино.

Обелете и нарежете лука на полумесеци. Добавете го към приготвените ребра.

Печете в загрята фурна до златисто.

Преди готовност - 5 минути, полейте със соса от нар и соевия сос. Допечете ребърцата на фурна.

Сервирайте печените свински ребра с лук и сладко-кисел сос с подходяща свежа гарнитура.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар