Гевречета Влюбени Сърца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
374
60
420
2
12/02/2020
"Гевречета Влюбени Сърца - и те са неразделни, също като вас "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното. Добавете яйцето, зехтина и солта.

Затоплете прясното мляко, сложете маята и захарта и разбъркайте, докато маята се разтвори. Излейте течността в брашното.

Замесете меко тесто. Поставете го в купа, намажете с 1 ч.л. зехтин и покрийте купата с парче найлон и кърпа.

Оставете тестото на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто разточете на леко набрашнена повърхност с дебелина 3-4 мм. С различни по-големина формички изрежете сърца.

Срежете няколко и подпъхнете в друго несрязано, за да ги направите по двойки.

Застелете тава с хартия за печене. Наредете приготвените гевречета на разстояние и намажете със зехтин.

Оставете още 20 мин, за да се отпуснат, след което изпечете геверечета влюбени сърца в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете гризините на решетка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар