Пармезанови гризини за празника на влюбените

ЗорицаЗорица
Гуру
960
272
3166
5
13/02/2020
"Пармезанови гризини за празника на влюбените - ей така, да има "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 080
  • Преглеждания за месеца1079
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка с топла водичка се добавя маята, захарта, разбърква се и се оставя покрита, докато маята шупне.

В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята.

С ръце се омесва гладко тесто, покрива се със стреч фолио и се оставя за час на хладно.

Тестото се разточва на правоъгълна кора, нарязва се на ленти и се завиват на фитили.

Приготвените гризини се прехвърлят се върху хартия за печене в тава, отгоре намазват с малко зехтин и се поръсват със ситно смляна морска сол и маково семе.

Солетите се изпичат се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса до готовност.

Пармезановите гризини се оставят върху решетка до пълното им охлаждане.

Поднесете пармезановите гризини към романтичната закуска или като хрупкаво допълнение към вечерята с вашия любим.

Бон Япети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар