Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пармезанови гризини за празника на влюбените

Пармезанови гризини за празника на влюбените

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пармезанови гризини за празника на влюбените
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пармезанови гризини за празника на влюбените - ей така, да има"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г бяло
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • пармезан - 150 г
  • зехтин - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 10 г от кубче
  • вода - 100 мл
  • риган - 1 с.л. сушен
  • босилек - 1 с.л. сушен
  • маково семе - 1 с.л.
  • морска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка с топла водичка се добавя маята, захарта, разбърква се и се оставя покрита, докато маята шупне.

В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята.

С ръце се омесва гладко тесто, покрива се със стреч фолио и се оставя за час на хладно.

Тестото се разточва на правоъгълна кора, нарязва се на ленти и се завиват на фитили.

Приготвените гризини се прехвърлят се върху хартия за печене в тава, отгоре намазват с малко зехтин и се поръсват със ситно смляна морска сол и маково семе.

Солетите се изпичат се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса до готовност.

Пармезановите гризини се оставят върху решетка до пълното им охлаждане.

Поднесете пармезановите гризини към романтичната закуска или като хрупкаво допълнение към вечерята с вашия любим.

Бон Япети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: