Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Испански сладкиш Баско

Испански сладкиш Баско

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48467132
Испански сладкиш Баско
Снимка: Потребител#181034
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Ех, какви сладкиши имали испанците... за щастие вече имаме рецепта и за Баско"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 300 г
  • сол - 3 г
  • захар - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 130 г
  • ванилия - 1 бр.
  • нишeсте - 40 г
  • жълтъци - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този испански сладкиш Баско замесваме меко тесто от продуктите, завиваме със стреч фолио и оставяме в хладилника за 30 мин.

Изсипваме всички продукти в 100 мл от млякото и разбъркваме. Прибавяме и останалото мляко.

Варим яйчния крем на водна баня при постоянно бъркане до сгъстяване.

Разточваме половината тесто в кръгла форма и поставяме на дъното на тавичка, като правим лек борд.

Изсипваме охладения крем. Разточваме и другата половина и покриваме отгоре.

Намазваме сладкиша с крем с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: