Разкошни пандишпанови петифури

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
295
44
67
2
13/02/2020
"Пандишпанови петифури, които усмихват душата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пандишпановия блат
  • яйца  - 3 бр.
  • захар  - 200 г
  • какао  - 2 с.л.
  • прясно мляко  - 150 мл
  • брашно  - 300 г
  • бакпулвер  - 1 ч.л. пълна
  • шоколад  - 30 г
  • олио  - 3 с.л.
  • КРЕМ
  • сметана  - 100 г течна
  • маскарпоне  - 3 с.л.
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете олиото и прясното мляко, както и течния шоколад.

Смесете сухите съставки и ги пресейте.

Прибавете по малко към сместа при непрекъснато бъркане.

Изпечете сместа за пандишпана на 180 градуса до готовност (на мен ми отне около 30 минути).

Пригответе крема за шоколадовите петифури, като разбиете сметаната, докато се получи пухкав крем.

Едва тогава прибавете 3 с.л. маскарпоне и отново разбийте с миксер.

Пандишпановият блат разрежете много внимателно на 2 и 2/3 от крема разпределете между блатовете.

Разрежете приготвените петифури с размери по желание.

Другата част от крема преместете в шприц и украсете шоколадовите пасти по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар