Пълнени пилешки рулца с горгонзола, салвия и орехи

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
162
32
421
14/02/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пилешките рула, като първо ги овкусите със сол черен пипер, салвия и малко зехтин.

Ако са дебели, леко ги начукайте, както са с подправките, по-хубаво се овкусяват с тях. Оставете за двайсетина минутки да се мариноват.

След като се овкусят пилешките филийки, поръсете хубаво със орехи и малко нарязани мариновани габи (може и да ги пропусна, вкусно е и без гъби), поставете в средата едно дебело парче горгонзола.

Навийте на половина филийките пилешко, сгънете по-късите страни към центъра и завършете навиването на рулцата.

Вържете ги с кухненски канап или закрепете с клечки за заби.

Оваляйте приготвените пилешки рулца в брашно.

Сложете маслото в тигана и ги запечете добре от всички страни до хубав загар. Добавете малко виното и оставете да се изпари и деглазират пилешките руладини. След това добавете останалото вино.

Продължете да готвите на слаб огън за около 20 минути, като ги обръщате от време на време. След това добавете към соса от готвенето парченце Горгонзола, разбъркайте да се разтопи и сгъсти сосът.

Сервирайте с предварително сварения манголд, навит на рулце (или както ви харесва) и красиво декорирайте с ролетата и капчици сос.

Тези пълнени пилешки рулца с горгонзола, салвия и орехи са едно празнично ястие гурме с много изискан вкус!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар