Начин на приготвяне
Пригответе пилешките рула, като първо ги овкусите със сол черен пипер, салвия и малко зехтин.
Ако са дебели, леко ги начукайте, както са с подправките, по-хубаво се овкусяват с тях. Оставете за двайсетина минутки да се мариноват.
След като се овкусят пилешките филийки, поръсете хубаво със орехи и малко нарязани мариновани габи (може и да ги пропусна, вкусно е и без гъби), поставете в средата едно дебело парче горгонзола.
Навийте на половина филийките пилешко, сгънете по-късите страни към центъра и завършете навиването на рулцата.
Вържете ги с кухненски канап или закрепете с клечки за заби.
Оваляйте приготвените пилешки рулца в брашно.
Сложете маслото в тигана и ги запечете добре от всички страни до хубав загар. Добавете малко виното и оставете да се изпари и деглазират пилешките руладини. След това добавете останалото вино.
Продължете да готвите на слаб огън за около 20 минути, като ги обръщате от време на време. След това добавете към соса от готвенето парченце Горгонзола, разбъркайте да се разтопи и сгъсти сосът.
Сервирайте с предварително сварения манголд, навит на рулце (или както ви харесва) и красиво декорирайте с ролетата и капчици сос.
Тези пълнени пилешки рулца с горгонзола, салвия и орехи са едно празнично ястие гурме с много изискан вкус!
Да ви е сладко!