Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Кокосово-шоколадов фъдж по АИП елиминационна фаза

Кокосово-шоколадов фъдж по АИП елиминационна фаза

ТинкаТинка
Новак
519916
Кокосово-шоколадов фъдж по АИП елиминационна фаза
Снимка: Тинка
1 / 3
14/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
12
"Кокосово-шоколадов фъдж по АИП - полезен и много вкусен сладкиш"

Необходими Продукти

  • фурми - 20 бр.
  • кокосови стърготини - 150 г
  • кокосово масло - 2 - 3 с.л. студенопресовано, полуразтопено
  • подсладител - 2 - 3 с.л. по избор
  • банани - 1 бр. намачкан, узрял
  • За заливката
  • кокосово масло - 2 - 3 с.л., разтопено на водна баня
  • шоколад - 100 г /100% какао/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

АИП е съкращение от Автоимунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания.

Разглеждат се два аспекта - начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.

Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща при пътуване, за мини закуска или почерпка за гости.

- чист мед

Начин на приготвяне:

В купа накисваме за 15 мин фурмите, след което ги обелваме. Смиламе ги в нутрибулет, като на порции добавяме кокосовите стърготини, докато се смесят добре съставките.

Добавяме меда /или кленов сироп, за да „слепи“ съставките/, кокосовото масло и намачкания банан. Омесваме добре да стане на лепкаво тесто.

Слагаме в правоъгълна тавичка с хартия за печене и натискаме добре, за да се получи „блат“ с дебелина около 1 см.

Слагаме в хладилника суровия сладкиш, докато стегне.

В това време приготвяме заливката, като смесваме съставките на водна баня и изливаме върху шоколадовия фъдж. Поставяме отново в хладилника.

След като стегне, разрязваме с остър нож на квадрати кокосово-шоколадовия фъдж по АИП с желаната големина и съхраняваме в хладилник.

Добър апетит с този полезен шоколадов сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: