Начин на приготвяне
АИП е съкращение от Автоимунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания.
Разглеждат се два аспекта - начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.
Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща при пътуване, за мини закуска или почерпка за гости.
- чист мед
Начин на приготвяне:
В купа накисваме за 15 мин фурмите, след което ги обелваме. Смиламе ги в нутрибулет, като на порции добавяме кокосовите стърготини, докато се смесят добре съставките.
Добавяме меда /или кленов сироп, за да „слепи“ съставките/, кокосовото масло и намачкания банан. Омесваме добре да стане на лепкаво тесто.
Слагаме в правоъгълна тавичка с хартия за печене и натискаме добре, за да се получи „блат“ с дебелина около 1 см.
Слагаме в хладилника суровия сладкиш, докато стегне.
В това време приготвяме заливката, като смесваме съставките на водна баня и изливаме върху шоколадовия фъдж. Поставяме отново в хладилника.
След като стегне, разрязваме с остър нож на квадрати кокосово-шоколадовия фъдж по АИП с желаната големина и съхраняваме в хладилник.
Добър апетит с този полезен шоколадов сладкиш.