Начин на приготвяне
АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.
Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща за основно ястие за обяд или вечеря.
Филето се почиства от жили и ципи и се нарязва на хапки. Задушава се в кокосовата мазнина до златисто и с решетъчна лъжица се изважда от тигана.
В същата мазнината се добавя нарязания на дребно лук и чесъна и след като се задушат, се прибавя измития и нарязан на ивици лапад. Разбърква се добре и се задушава докато омекне.
Всичко се изсипва в тавичка. Добавят се пилешкото месо, солта и ситно нарязан джоджен и се обърква.
Долива се 1-2 ч.ч. вода и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин или до готовност.
Разсипва се в порционни чинии и се сервира.
Добър апетит!