Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Меню за романтична вечеря

Меню за романтична вечеря

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114
Меню за романтична вечеря
Снимка: Потребител#246858
5 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За кюфтенца от цвекло
  • цвекло - 1 глава
  • чесън - 2 ск.
  • праз - 2 бр.
  • бекон - 2 бр. слайса готово нарязан пушен
  • сирене - 150 г натрошено
  • слънчогледово семе - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • пшеничен грис - 2 с.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • яйца - 1 бр..
  • корнфлейкс - за овалване
  • за соса
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • джинджифил - 2 щипки,
  • За пълнен артишок
  • артишок - 2 бр. пресен
  • пилешко месо - 1 бр. бутче
  • чесън - 2 ск.
  • зехтин - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • сирене - 3 - 4 слайса гауда
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази година, с момчето до мен, навършваме 30 години съвместно съжителство. Всяка година си приготвяме нещо по-така и си припомняме как точно се случиха нещата и всеки път чувам: Ех, ако бях гледал повече романтични филми, щях да се сетя как да ти подаря годежен пръстен? ! ... За предстоящия, пълен с добри предчувствия ден, се постарах с приготвянето на малки изненади от познати продукти, но оформени и презентирани нестандартно.

Приготвих малки розови кюфтенца от цвекло, почистено, сварено, изцедено, което пасирах с две скилидки чесън. В сместа накълцах две тъмно зелени листа от праз, две парчета готово нарязан пушен бекон, около 150 г натрошено сирене, 2 с.л. слънчогледово семе, 4 с.л. брашно, 2 с.л. пшеничен грис, щипка джоджен и 1 яйце. Оставих за 15-20 минути настрани и в купа с натрошен корнфлейкс пусках от сместа количество с чаена лъжичка. Оваляни добре така, подредих кюфтенцата в намаслена тавичка и изпекох в гореща /на 220 градуса/ фурна за 10 минути.

Вече бях омесила от 100 г брашно и една кафяна чашка вода с щипка сол, възтвърдичко тесто за кошнички. От него оформих в силиконови капсули 2-3 ядливи кошнички, които изпекох в горещата фурна, веднага след кюфтенцата, отново за 10-тина минути на 190 градуса. В тях ще сложа сосове – сладък и солен – но в последния момент, за да не попият и да не омекнат.

Задуших на пара 2 бр. почистен артишок, разрязан на половинки, за 20 минути. Запържих смес от свареното пилешко месо /нарязано ситно/, чесъна /накълцан/, зехтина, каперсите и щипка млян черен пипер. Напълних сварения артишок с нея и ги запекох за още 40 минути на 180 градуса, като след изключване на фурната покрих ладийките от артишок със слайсове сирене гауда и оставих на топло. Отгоре поръсих с накълцан магданоз.

Приготвих панирано сирене бри, което гарнирах със смес от боровинково сладко и готварска сметана в съотношение 1:1.

Разрязах с остър нож домати хоризонтално на две в най-горната им част и оформих капаче, издълбах ги и сложих по едно сварено яйце в тях, като предварително яйцата срязах на шест през върха и дъното им. Когато ги сложих в доматите, частите на яйцата се разтвориха като лилии. Доматите разположих върху овкусено със сол и черен пипер пюре от маруля.

Естествено, ягоди, които измих, но оставих с дръжките и поднесох върху разполовени стъбла от целина.

Разбира се и свещи.

Сосовете: – маскарпоне с карамелен сос и настърган шоколад /за ягодите/.

майонеза с кисело мляко, соев сос и джинджифил /за розовите кюфтенца/.

Виното към всичко ще оставя да избере моят съпруг.

Като прегледах за последно рецептите за меню романтична вечеря, осъзнах, че си е наръчник за представяне на мъжката половина от човечеството.

Ще благодаря на съпруга си за неусетно изминалата поредна година с тази романтична вечеря и с очакване за неговата изненада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: