Меки канелени сладки

Меки канелени сладки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • мас - 4 с.л. разтопена
  • кисело мляко - 120 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кокосово брашно - 5 с.л.
  • брашно от лимец - 100 - 150 г
  • червени боровинки
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с вилица яйцата със захарта, докато се разтопят кристалчетата. Добавя се разтопена мас, в киселото мляко се сипва сода да шупне и прибавяме в купата.

Накрая канела, ванилия, парченца боровинки и двата вида брашно.

Разбърква се на гъста каша тестото за сладки. Гребва се една супена лъжица и се поставя на купчинки върху хартия за печене.

Печем нашите меки сладки в загрята фурна 180 градуса около 18-20 минути, надуват се затова оставете между тях малко място.

Проличава си, когато са готови, ухаят апетитно. Изваждаме и хапваме вкусни, меки канелени сладки с боровинка. Излизат 15-18 броя. Добре е да се съхраняват в кутия, да не съхнат, а да останат меки!

Зарадвайте цялото семейство с тези ароматни канелени сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: