Винен кебап в гювеч

16/02/2020
"Ще нахраним всички у дома с вкусен винен кебап в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене110 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 612
  • Преглеждания за месеца979
  • Преглеждания за седмицата267
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г (по избор)
  • лук - 5 глави
  • вино - 200 мл
  • доматено пюре - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 150 г
  • универсална подправка - 10 г на Маги за винен кебап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на еднакви по големина късчета и в нагорещен тиган ги запържваме, да се запечатат хубаво от всички страни (да хванат лека коричка).

В глинения гювеч на дъното сипваме малко олио и застиламе лука, нарязан на едри филийки.

Върху лука нареждаме месото, поръсваме със сол, черен и червен пипер, подправка за традиционен винен кебап и заливаме с виното и доматеното пюре.

Печем на 220 градуса за 1 ч. и 30 минути. Оризът сваряваме за гарнитура на кебапа, овкусен само с малко сол и черен пипер на вкус.

Вкусен селски кебап, с който ще зарадвате цялото семейство!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар