Телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
318
2k
609
443
17/02/2020
"Какво има в перфектната чиния? - Телешки ребърца, вкусно пюре и ароматен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете ребрата със сол и черен пипер.

Излейте виното и водата в подходяща тава. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна.

Поставете малка решетка в тавата и отгоре подредете апетитните телешки ребра.

Завийте с фолио и печете 1 час и 30 мин на 280°C и още толкова на 150°C.

За пюрето от пащърнак обелете и сварете пащърнака и картофите.

Отцедете, добавете маслото и още горещи, намачкайте с преса.

Овкусете със сол и индийско орехче.

След печенето на ребрата в тавичката остава бульон, който е прекрасен за направата на сос.

Прецедете го. Разтопете 150 г масло и добавете към него 1 с.л. брашно.

Запържете и залейте с бульона от ребрата. Разбъркайте и снемете от огъня.

При поднасяне залейте телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос.

Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
24.00 лв.
Виж ››

Елегантен бамбуков поднос за сервиране на вкусни ордьоври и аперитиви - гостите ви ще го оценят високо

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар