Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос

Телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Какво има в перфектната чиния? - Телешки ребърца, вкусно пюре и ароматен сос"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 700 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • червено вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер - (млян)
  • вода - 200 мл
  • За пюрето
  • пащърнак - 300 г
  • картофи - 200 г
  • масло - 150 г
  • сол
  • индийско орехче
  • За соса
  • бульон - 70 мл от печенето
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л. (равна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете ребрата със сол и черен пипер.

Излейте виното и водата в подходяща тава. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна.

Поставете малка решетка в тавата и отгоре подредете апетитните телешки ребра.

Завийте с фолио и печете 1 час и 30 мин на 280°C и още толкова на 150°C.

За пюрето от пащърнак обелете и сварете пащърнака и картофите.

Отцедете, добавете маслото и още горещи, намачкайте с преса.

Овкусете със сол и индийско орехче.

След печенето на ребрата в тавичката остава бульон, който е прекрасен за направата на сос.

Прецедете го. Разтопете 150 г масло и добавете към него 1 с.л. брашно.

Запържете и залейте с бульона от ребрата. Разбъркайте и снемете от огъня.

При поднасяне залейте телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: