Начин на приготвяне
Овкусете ребрата със сол и черен пипер.
Излейте виното и водата в подходяща тава. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна.
Поставете малка решетка в тавата и отгоре подредете апетитните телешки ребра.
Завийте с фолио и печете 1 час и 30 мин на 280°C и още толкова на 150°C.
За пюрето от пащърнак обелете и сварете пащърнака и картофите.
Отцедете, добавете маслото и още горещи, намачкайте с преса.
Овкусете със сол и индийско орехче.
След печенето на ребрата в тавичката остава бульон, който е прекрасен за направата на сос.
Прецедете го. Разтопете 150 г масло и добавете към него 1 с.л. брашно.
Запържете и залейте с бульона от ребрата. Разбъркайте и снемете от огъня.
При поднасяне залейте телешки ребърца с пюре от пащърнак и сос.