Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Немски лешникови ъгълчета

Немски лешникови ъгълчета

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Немски лешникови ъгълчета
Снимка: Аника Войт
1 / 3
17/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Страхотен немски сладкиш за следобедно кафе"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 300 г
  • ванилия - 1 есенция
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 330 г
  • лешници - 400 г начукани
  • мармалад от ягоди - 4 с.л
  • черен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме нашите немски лешникови ъгълчета, като в купа смесим брашното с бакпулвера. Добавяме половината (100 г) захар и разбъркваме на ръка.

Следват яйцата и ванилията. Бъркаме с миксер и добавяме предварително разтопено 130 грама масло. Получава се гладко маслено тесто. Ако то стои лепкаво, може да добавите още мъничко брашно.

Застелете с хартия за печене подходяща голяма тава. Отгоре намажете с масло и разстелете тестото. Най-лесно това става в пръсти.

Останалото масло (200 г) се разтапя на водна баня и към него се прибавя останалата захар (200 г). Сместа се допълва от лешниците и хубаво се разбърква. Щом сместа се смеси добре, се отделя настрани и се изчаква леко да изстине.

С тази смес се намазва равномерно върху масления блат. Най-отгоре се намазва и със сладкото от ягоди.

Сладкишът със сладко се пече в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.

Щом е готов и все още леко топъл, с помощта на остър нож се нарязва на триъгълничета.

Оставят се да престоят една нощ на студено (не е задължително да е в хладилника).

Последната стъпка в приготвянето на тези немски лешникови ъгълчета е украсата им с шоколад.

На водна баня се разтапя 200 грама тъмен шоколад. Всяко ъгълче се потапя в него и се оставя настрани да изсъхне.

Имате разкошен немски сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: