Начин на приготвяне
Започваме нашите немски лешникови ъгълчета, като в купа смесим брашното с бакпулвера. Добавяме половината (100 г) захар и разбъркваме на ръка.
Следват яйцата и ванилията. Бъркаме с миксер и добавяме предварително разтопено 130 грама масло. Получава се гладко маслено тесто. Ако то стои лепкаво, може да добавите още мъничко брашно.
Застелете с хартия за печене подходяща голяма тава. Отгоре намажете с масло и разстелете тестото. Най-лесно това става в пръсти.
Останалото масло (200 г) се разтапя на водна баня и към него се прибавя останалата захар (200 г). Сместа се допълва от лешниците и хубаво се разбърква. Щом сместа се смеси добре, се отделя настрани и се изчаква леко да изстине.
С тази смес се намазва равномерно върху масления блат. Най-отгоре се намазва и със сладкото от ягоди.
Сладкишът със сладко се пече в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.
Щом е готов и все още леко топъл, с помощта на остър нож се нарязва на триъгълничета.
Оставят се да престоят една нощ на студено (не е задължително да е в хладилника).
Последната стъпка в приготвянето на тези немски лешникови ъгълчета е украсата им с шоколад.
На водна баня се разтапя 200 грама тъмен шоколад. Всяко ъгълче се потапя в него и се оставя настрани да изсъхне.
Имате разкошен немски сладкиш.