Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с ягодова заливка

Панакота с ягодова заливка

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Панакота с ягодова заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл за готвене
  • кисело мляко - 200 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 10 г ( 1 пакетче )
  • За топинга
  • ягоди - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л. пълни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа слагаме и разтваряме желатина по оказания на пакетчето.

В тенджерка с дълбоко дъно слагаме сметаната към нея добавяме пудрата захар, меда и ванилията.

След като сместа заври и е вече готова, оставяме настрани.

Към вече готовата смес за панакота добавяме желатина и разбъркваме хубаво.

Когато се охлади сместа, леко прибавяме киселото мляко и отново разбъркваме.

След това прецеждаме сместа за панакота и разпределяме в чашки, оставяме да се охлади на стайна температура и после за 5-6 часа в хладилник.

За топинга:

Измиваме почистваме ягодите. Нарязваме на дребно и слагаме на котлона в подходящ съд, добавяме водата и захарта и оставяме до пълното им разтапяне.

Накрая разбъркваме добре. Сервираме вече готовата панакота като я обръщаме и отгоре поливаме с ягодовия топинг.

Декорираме панакотата с ягодова заливка с ягоди по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: