Начин на приготвяне
Начукайте на тънко свинските пържоли, леко поръсете със сол и всяка поставете върху лист от кисело зеле.
Върху всяка пържола разпределете по дължината кисела краставичка и кисел морков, нарязани на ленти, гъбите, нарязани на резени, по половин кубче топено сирене и поръсете с черен пипер, куркума, чубрица, индийско орехче /или подправки по желание/.
Завийте на голяма стегната сарма. Наредете в глинен гювеч /керамичен съд/ готовите сарми, а между тях пуснете скилидки чесън, поръсете със соев сос и червен пипер.
Доматеното пюре размийте с 2-3 лъжици вода и залейте, а отгоре върху сармите подредете резенчета чери домати. Залейте с вода до нивото на сармите и полейте с олио.
Печете гювеча във фурната два часа на 170 градуса.
Сервираме с фунийки от печен пипер с лъжица печен патладжан.
Караджовите сарми в глинен гювеч са страхотни.