Тесто с прясна мая

19/02/2020
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца1197
  • Преглеждания за седмицата491
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка наливаме 200 мл леко топла вода, слагаме маята, захарта и брашно - около 100 г.

Разтваряме ги добре във водата и оставяме да шупне.

След като шупне, в дълбока купа смесваме шупналата мая и останалото брашно, добавяме солта и зехтина.

Месим, докато не получим леко лепкаво тесто.

След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса.

Както разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото.

Ако след като са спазени тези правила и маята не си удвои количеството, то нещо с маята не е добре.

Имате класическо тесто с прясна мая.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар