Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Бъркано тесто за пица без мая

Бъркано тесто за пица без мая

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бъркано тесто за пица без мая
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
07/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Пригответе си това лесно тесто за пица и повече никога няма да посегнете към готовото в магазина"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • кисело мляко - 220 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесно тесто за пица, което няма нужда от месене.

За приготвянето му ще са ви необходими по-малко от 10 минути.

Пригответе си тава с диаметър 28-30 см.

Моята беше по-малка и пицата се получи с малко по-дебел блат.

Може да направите тестото и в пълнозърнест вариант - както аз в случая.

В купа смесих по 100 г пшеничено и пълнозърнесто брашно от лимец.

Прибавих половин чаена лъжичка сол и разбърках.

В друг със смесих киселото мляко и содата и изчаках минута-две да шупне.

Прибавих млякото при брашното, заедно с 1 яйце и лъжица зехтин.

Трябва да се получи много гъсто и лепкаво тесто.

Разбърках всичко за кратко и прехвърлих сместа в намазана с олио тава. Ако тавата ви не е с незалепващо покритие, може да сложите лист хартия за печене.

Разпределих тестото с намазани с малко зехтин пръсти и сложих да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 6-7 минути.

След това извадих блата за пицата от фурната, намазах с домашен сос за пица (може да ползвате лютеница или доматено пюре, смесено с малко количество вода и сухи риган и босилек).

Сега идва ред на плънката, която е според желанието ви.

Върнете пицата за още 15 минути във фурната на същите градуси и след това може да сервирате.

Бърканото тесто за пица без мая е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: