Начин на приготвяне
В дълбок тиган се загрява олио.
Нарязваме пресен и стар лук и скилидка чесън на ситно. Запържва се с малко сол, като се разбърква, докато омекне.
Поръсваме с 1 с.л. брашно, разбърква се с дървена лъжица, добавя се и червен пипер, разбъркваме и наливаме топла вода.
Овкусява се с чубрица и при нужда - с малко сол. Оставяме бабината манджа да заври и леко да сгъсти.
Чукват се 3-4 пресни яйца и котлонът се намалява на 3 степен.
Под капак се готви тази вкусна манджа, докато се забулят яйцата.
Изключва се и капакът и се сваля и оставяме на остатъчна топлина още малко да сгъсти.
Сервираме манджата с яйца поръсена с пресен магданоз.
Вкусна бабина манджа с яйца за вечеря!
Рецептата видях от една кулинарна група, не съм записала автора, но е чудесна!
Коментари