Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Бабина манджа с яйца

Бабина манджа с яйца

Бабина манджа с яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Манджата с яйца на баба е най!"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 70 мл
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • лук - 1 голяма глава стар
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • вода - 300 - 350 мл
  • яйца - 4 бр. пресни
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олио.

Нарязваме пресен и стар лук и скилидка чесън на ситно. Запържва се с малко сол, като се разбърква, докато омекне.

Поръсваме с 1 с.л. брашно, разбърква се с дървена лъжица, добавя се и червен пипер, разбъркваме и наливаме топла вода.

Овкусява се с чубрица и при нужда - с малко сол. Оставяме бабината манджа да заври и леко да сгъсти.

Чукват се 3-4 пресни яйца и котлонът се намалява на 3 степен.

Под капак се готви тази вкусна манджа, докато се забулят яйцата.

Изключва се и капакът и се сваля и оставяме на остатъчна топлина още малко да сгъсти.

Сервираме манджата с яйца поръсена с пресен магданоз.

Вкусна бабина манджа с яйца за вечеря!

Рецептата видях от една кулинарна група, не съм записала автора, но е чудесна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Натрошете сиренето васе класическа рецепта за шакшука
16.04.2022 20:29
Анонимен
Анонимен
Не става за ядене
05.02.2022 12:46
1
Покажи всички подкоментари
shuguri
shuguri
Направих си регистрация специално, за да коментирам тази рецепта. Не знам кое ви е харесало в рецептата, но резултата като вкус е трагичен.
04.01.2021 19:18
1
3
1
Покажи всички подкоментари
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусно ястие, добре пазено и споделено с бъдещите готвачи!
11.06.2020 19:12
1