Сочна лазаня със спанак

19/02/2020
"Вкусна спаначена лазаня, която ще ви се услади опасно много "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 267
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лазаня

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете в тиган с малко олио. Изчистете спанака и го нарежете.

Добавете и него. Щом омекне, изключете котлона.

Добавете солта, сиренето и яйцето, разбъркайте добре и оставете в стани.

Направете Бешамела, като разтопите кравето масло в тенджера. Добавете брашното и запържете.

Налейте студеното прясно мляко на малки количества. Не наливайте всичкото количество, а по малко.

Бъркате с тел и отново наливате. Изчакайте да заври и сложете солта и индийското орехче. Махнете от котлона.

Започнете да редите вкусната лазаня. Вземете тавичка и сложете на дъното малко от Бешамела. Наредете ред кори за лазаня (моите се редят, без да минават някаква топлинна обработка, но ако вашите се киснат, го направете предварително).

Сложете от плънката, черпак Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата, като завършвате лазанята със спанак с кори.

Излейте всичкия Бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете сочната лазаня със спанак в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане
50.00 лв.
43.00 лв.
Виж ››

Най-вкусната паста ще излиза от вашата кухня, защото ще бъде приготвена в специалната тенджера за паста. Има перфориран капан за лесно отцеждане. С удобни дръжки и голяма вместимост, това е тенджера-мечта, особено ако у дома на почит е пастата!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар