Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с круша, орехи и канела

Кекс с круша, орехи и канела

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Кекс с круша, орехи и канела5 / 5
19/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Този кекс с круша, орехи и канела го режете на по-дебели филийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. нарязани
  • круши - 1 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. Добавете захарта и олиото и отново разбъркайте. Сложете водата, нарязаните орехи и на ела. Разбъркайте всички съставки.

Обелете и почистете крушата, нарежете на ситни кубчета, добавете към сместа за кекса.

Пресейте брашното, към него добавете бакпулвера, объркайте двете съставки и прибавете към сместа, разбирайте хубаво да не остават бучки от брашното.

Намазнете малка правоъгълна форма с незалепващо покритие. Изсипете кексовата смес и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Когато кексът с круша е готов, извадете от фурната и го оставете да изстине. Сложете в подходяща чиния.

Поръсете първо с пудра захар и след това с канела.

Имате един невероятено вкусен кекс с круша, орехи и канела!

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: