Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с картофи и лук

Пица с картофи и лук

Пица с картофи и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Една различна вечеря, от която цялото семейство ще иска допълнително - пица с картофи и лук"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • вода - 200 мл гладка
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 400 г за средно меко тесто
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • плънка
  • картофи - 2 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
  • зехтин - за поръсване
  • кашкавал - 100 г
  • пармезан - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в топла вода със захарта и оставяме да шупне.

Добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса 30 минути.

С пръсти се оформя като блат за пица.

Обелени картофи се нарязват на тънки кръгчета, запържват се в малко загрято олио с нарязана скилидка чесън от двете страни, леко да омекнат, и се изваждат.

Блатът се поръсва с 1 с.л. зехтин и отгоре се посипва нарязан пресен лук, върху него кръгчета картофи.

Овкусяват се със сол, черен пипер, чубрица и малко шарена сол.

Покриват се с настърган на едро кашкавал за завършек на нашата сочна пица.

Печем дебелата пица в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути до златист цвят на кашкавала.

Изважда се и поръсваме с лъжица настърган пармезан.

Сервираме пицата с картофи и лук топла със салата и е чудесна за вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: