Начин на приготвяне
Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Накъсайте на парчета месото. Бульона оставете да се охлади.
Нарежете зеления лук на ситно.
В тенджера сложете олио и сложете на котлона на слаб огън. Запържете лука сложете брашното и разбъркайте, докато се отлепи брашното от стените.
Отдръпнете от котлона и започнете да наливате на тънка струя от пилешки бульон.
Върнете отново на котлона на слаб огън и добавете пилешкото месо.
Сложете подправките и разбърквайте, да не за гори. Ако се налага, долейте още малко от бульона.
Разбийте жълтъците с киселото мляко. На тънка струя наливайте към фрикасето. Оставете да поври.
Нарежете магданоза на ситно, добавете към приготвеното пиле фрикасе. Оставете да поври 10 мин.
Една бърза и много вкусна вечеря, пиле фрикасе със зелен лук и магданоз.