Пържоли от диво прасе на фурна

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
679
474
266
22/02/2020
"Пържоли от диво прасе на фурна - за всички, които обичат да си хапват месце "
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • месо - 1 кг от диво прасе, изчистено
  • лук - 3 глави стар
  • гъби - 400 г печурки
  • вино - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • За маринaтата
  • вода - 250 мл
  • оцет - 200 мл
  • червено вино - 200 мл
  • сол - 50 г
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При готвенето на диво месо няма нищо кой знае колко различно.

Когато става въпрос за дива свиня, препоръчително е месото да се накисне за 24 часа в приготвена марината за дивеч. После се действа по познатия начин.

В подходяща тенджера (или друг дълбок съд) смесваме всички съставки за маринатата. Накисваме свинските пържоли в нея и оставяме на хладно за 24 часа.

Щом дойде ред на готвенето, вземете пържолите и ги подредете в тава.

Овкусете ги със сол, черен пипер и чубрица. Не пестете от подправките. Месото на дивеча има специфична миризма понякога и повечето подправки са за негова полза.

Налейте при месото виното и чаша вода. Закрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса за час и половина.

След като мине това време, върху пържолите наредете лук, нарязан на полумесеци, и изчистени гъбки. Върнете във фурната за още час.

Накрая махнете фолиото и запечете пържолите без него за 20-тина минути.

Да ви е сладко с тези пържоли от диво прасе на фурна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар