Начин на приготвяне
При готвенето на диво месо няма нищо кой знае колко различно.
Когато става въпрос за дива свиня, препоръчително е месото да се накисне за 24 часа в приготвена марината за дивеч. После се действа по познатия начин.
В подходяща тенджера (или друг дълбок съд) смесваме всички съставки за маринатата. Накисваме свинските пържоли в нея и оставяме на хладно за 24 часа.
Щом дойде ред на готвенето, вземете пържолите и ги подредете в тава.
Овкусете ги със сол, черен пипер и чубрица. Не пестете от подправките. Месото на дивеча има специфична миризма понякога и повечето подправки са за негова полза.
Налейте при месото виното и чаша вода. Закрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса за час и половина.
След като мине това време, върху пържолите наредете лук, нарязан на полумесеци, и изчистени гъбки. Върнете във фурната за още час.
Накрая махнете фолиото и запечете пържолите без него за 20-тина минути.
Да ви е сладко с тези пържоли от диво прасе на фурна!