Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай по английски

Овчарски пай по английски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Овчарски пай по английски
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Впечатляващо изпълнение на овчарски пай по английски"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 1 кг
  • лук - 1 бр. стар
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 400 г консерва
  • розмарин - 1 стрък
  • джоджен - сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - настърган, за поръсване
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме картофеното пюре.

Картофите се измиват старателно и се сваряват в леко подсолена вода.

Щом омекнат, са готови и се свалят от котлона. Изчакваме да поизстинат, за да ги обелим. С маслото и прясното мляко ги намачкваме до получаване на картофено пюре. При нужда подправяме със сол.

Лукът се обелва и измива. Реже се на ситно. Морковът също се почиства и се настъргва на ренде. Гъбите обелете и нарежете.

В сгорещен тиган със зехтин се задушава първо лукът за няколко минути. Добавят се морковът и гъбите. Оставете зеленчуците да омекнат. Разбъркайте, за да сте сигурни, че няма да загорят.

Добавят се каймата и подправките. Запържваме всичко, докато каймата не стане на трохи. Тогава прибавяме и доматите. Разбъркваме и оставяме да изври излишната течност.

Ред е да наредим вкусния овчарски пай в тава.

Най-отдолу се изсипва запържената телешка кайма със зеленчуците. Над нея се поставя картофеното пюре. Замазваме хубаво с лъжица.

Печем овчарския пай по английски на 200 градуса за около 40 мин.

Настъргваме кашкавала и поръсваме апетитния солен пай. Връщаме във фурната за още 15 мин.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: