Начин на приготвяне
Първо, приготвяме картофеното пюре.
Картофите се измиват старателно и се сваряват в леко подсолена вода.
Щом омекнат, са готови и се свалят от котлона. Изчакваме да поизстинат, за да ги обелим. С маслото и прясното мляко ги намачкваме до получаване на картофено пюре. При нужда подправяме със сол.
Лукът се обелва и измива. Реже се на ситно. Морковът също се почиства и се настъргва на ренде. Гъбите обелете и нарежете.
В сгорещен тиган със зехтин се задушава първо лукът за няколко минути. Добавят се морковът и гъбите. Оставете зеленчуците да омекнат. Разбъркайте, за да сте сигурни, че няма да загорят.
Добавят се каймата и подправките. Запържваме всичко, докато каймата не стане на трохи. Тогава прибавяме и доматите. Разбъркваме и оставяме да изври излишната течност.
Ред е да наредим вкусния овчарски пай в тава.
Най-отдолу се изсипва запържената телешка кайма със зеленчуците. Над нея се поставя картофеното пюре. Замазваме хубаво с лъжица.
Печем овчарския пай по английски на 200 градуса за около 40 мин.
Настъргваме кашкавала и поръсваме апетитния солен пай. Връщаме във фурната за още 15 мин.
Да ви е сладко!