Начин на приготвяне
Тази пуешка супа е по рецепта на Алеко Константинов.
Пуешките дреболии се сваряват в 2 литра вода.
Ако се нуждаят от припенване, използвайте решетъчна лъжица и оберете насъбралата се пяна.
Щом месото е сварено, се добавят и зеленчуците.
Празът и целината се нарязва на ситно, а морковът - на колелца. Картофът се обелва, измива и нарязва на кубчета.
Супата от дреболиите на пуйка е готова, щом зеленчуците омекнат.
Ще ви отнеме не повече от 20 минути да сготвите тази вкусна пуешка супа.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поръсете с магданоз и сервирайте.
Ето и още вкусни рецепти с пуешко.
Коментари
От стари писна, бележки и дневници са пресъздадени любимите рецепти на известни наши писатели и известни граждани от от ХІХ и началото на ХХ век.