Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко от топлото мляко с захарта и поръсете с брашно, оставете да шупне и изпълни купичката, за препоръчване е битова керамична, която задържа топлината.
Разбийте яйцата с прясното, кисело мляко и олио. Пресейте брашното и добавете солта, прибавете яйчената смес и маята. Замесете гладко еластично тесто, което покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Готовото тесто разделете на две, от които ще оформите два широки фитила, които ще намажете с масло, и поръсете със сирене и парченца кашкавал.
Ако искате да направите две питки, ако имате по малки форми за кекс, разделете тестото на четири части.
Двата фитила усучете и поставете във формата за кекс, която предварително сте намазали с повече олио и брашно.
Оставете да втаса, след което намажете с разбития жълтък с малко мляко и олио, поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 градуса по моята печка, ако вашите са по слаби, можете да печете и на 180 градуса -
това вие ще прецените.