Начин на приготвяне
Разтопете маслото на огъня и в него задушете за 5 мин. изчистените, измити и нарязаните на дребно гъби.
След това добавете нарязаната на дребно глава лук и ориза. Задушавайте още 5 мин. като разбърквате периодично.
Налейте доматения сок и поръсете със зеленчуковата подправка. Прибавете вода и оставете апетитната гъбена супа с ориз да се вари около 30 минути.
Свалете зеленчуковата супа от огъня и след като леко се охлади я застроите .
Разбийте в купа 1 яйце, киселото мляко и добавете малко от топлия бульон.
Разбъркайте и изсипете в супата, ако е необходимо добавете сол на вкус
Сервирайте гъбената супа с ориз и застройка, подправена с пресен магданоз и лимонов сок на вкус.
По желание може да поднесете чудесната супа без месо с хрупкаво домашно хлебче.
Коментари