Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с ориз и застройка

Гъбена супа с ориз и застройка

Гъбена супа с ориз и застройка
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тази гъбена супа с ориз освен много вкусна, е и доста засищаща, така че не се колебайте, а я пригответе още днес за вечеря"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г печурки
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 200 мл.
  • краве масло - 60 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • лимонов сок
  • вода - 2 л
  • застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на огъня и в него задушете за 5 мин. изчистените, измити и нарязаните на дребно гъби.

След това добавете нарязаната на дребно глава лук и ориза. Задушавайте още 5 мин. като разбърквате периодично.

Налейте доматения сок и поръсете със зеленчуковата подправка. Прибавете вода и оставете апетитната гъбена супа с ориз да се вари около 30 минути.

Свалете зеленчуковата супа от огъня и след като леко се охлади я застроите .

Разбийте в купа 1 яйце, киселото мляко и добавете малко от топлия бульон.

Разбъркайте и изсипете в супата, ако е необходимо добавете сол на вкус

Сервирайте гъбената супа с ориз и застройка, подправена с пресен магданоз и лимонов сок на вкус.

По желание може да поднесете чудесната супа без месо с хрупкаво домашно хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сега я правия па да видим какъв ще е резултатът.
01.05.2023 21:15
1
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Радвам се ,че рецептата ви е харесала .
01.11.2022 18:56
2
Emiliq_02
Emiliq_02
Лесна и вкусна рецепта
31.10.2022 11:42
1
2