Пълнозърнести мекички

Румяна С.Румяна С.
Чирак
83
451
350
258
24/02/2020
"Вкусни пълнозърнести мекички, които е удоволствие да си хапваме "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 596
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме си яйцата отделно. Брашното го пресяваме в купа два пъти и добавяме към него солта, разбъркваме.

Добавяме и разбитите яйца.

Содата я слагаме в киселото мляко, изчакваме да се активира /да шупне/ и изсипваме киселото мляко при сместа, разбъркваме добре до получаване на лепкаво тесто.

Взимаме си тестото за мекиците и започваме да го месим, докато спре да лепне, като същевременно добавяме и допълнително брашно, ако се налага.

След като ни е готово пълнозърнестото тесто, го поръсваме с брашно и го оставяме завито да почине за поне 30 минути.

След това го разточваме на кора с дебелина 4-5 см. Нарязваме си мекичките с остър нож и пържим в сгорещено олио и от двете страни.

Пълнозърнестите мекички можете да сервирате по желание със сиренце, сладко, мед или просто поръсени с пудра захар:)

Излизат около 30-тина бройки.

Да ви е сладко!

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар