Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Бъркани хлебчета

Бъркани хлебчета

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Бъркани хлебчета
Снимка: Аника Войт
1 / 4
26/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Домашни бъркани хлебчета - ароматът им рано сутрин е незаменим"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • брашно - около 3 чаши или до гъста смес
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и изсипваме в подходяща купа. В него чукаме едно яйце и прибавяме щипка сол.

В киселото мляко слагаме содата за хляб и бакпулвера и разбъркваме. Оставяме да шупне и добавяме при брашното.

Накрая завършваме с две супени лъжици зехтин.

Тази смес разбъркваме с вилица до пълното омесване на всички продукти. Тестото не трябва да е лепкаво, добавяйте още брашно до мека, не лепкава консистенция.

С ръце оформете хлебчета и ги поставете в тавичка. Хубаво е да е предварително постлана с хартия. По желание поръсете със семена.

Печете бърканите хлебчета в предварително загрят фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: