Гаджар Халва

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
673
474
260
27/02/2020
"Следващият път, когато гледате индийски сериал, си пригответе този прекрасен индийски десерт - ще се потопите в ориенталската атмосфера още повече "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват, измиват и се настъргват на най-тънката страна на рендето.

В тиган се загрява малко масло и се добавят морковите. Запържва се за 5 минути.

Следва да прибавим и прясното мялко, да разбъркаме и оставим на тих огън, покрити с капак.

След това се добавя миксът от ядки.

Изсипете и захарта и кардамона, разбъркайте.

Задушете за още около 10 мин. или докато халвата започне да се отлепя от стените на съда.

Сервирайте индийския десерт, като отгоре поръсите с кокосови стърготини. За по-голям ефект, използвайте формички при сервирането.

Гаджар Халвата е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар