Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия по дижонски

Скумрия по дижонски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Скумрия по дижонски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 кг филе
  • олио - 2 ст.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 2 стръка
  • мащерка - 1 стрък
  • сол - 2 щипки
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се посолява, лукът се нарязва на ситно. Лукът се запържва в олиото до омекване. Добавя се брашното и се разбърква добре. Добавя се виното и бульонът и се разбърква.

Добавя се дафиновият лист, мащерката и магданоза и се готви 10 минути при непрекъснато бъркане. В тавичка, намазана с масло, се нарежда рибата и се залива със соса.

Пече се 15 минути на 200 градуса. Вади се и се сервира в затоплени чинии.

От соса се махат магданозът, мащерката и дафиновите листа, добавя се горчицата и с този сос се полива рибата. Лимонът се нарязва на резенчета, без да се бели, и се слага върху рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: