Плодова кростата

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Плодова кростата2 / 2
26/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Лесна и бърза плодова кростата, която ще очарова близките ви"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 35 г
  • плодове - за украса /по желание/
  • желатин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред приготвям блата, смесвайки всички продукти за него добре. Когато съм готова, го слагам във фурната, да се пече. Тавата, в която го пека, е специално за правене на кростата.

Когато блатът е готов, го обръщам с дъното нагоре и приготвям млечния крем.

Накрая украсявам плодовата кростата по желание - в случая с банан, киви и ягоди.

Заливам със желатин.

Чудесен бърз сладкиш, който всички у дома обожават!

Източник: Vania Velinova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: