Пролетна гъбена супа

КонсуматорКонсуматор
Новак
2
7
10
7
27/02/2020
"Викаме пролетта с тази страхотна гъбена супичка "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 722
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбената супа е вълшебна, когато е приготвена с току-що откъснати ливадни печурки.

Тогава тя е по-ароматна с по-наситен гъбен вкус, но какво да се прави, все още е февруари и ще се задоволим с купени от магазина парникови печурки или буркан бланширани гъби, останали от миналия сезон в избата.

Картофите, лука и морковите почистваме и обелваме. Картофите нарязваме на кубчета, лукът на ситно, а морковите натриваме на едро ренде. Изчистваме чушките и нарязваме на ивички, а гъбите само промиваме и режем на тънки пластини.

В тенджера наливаме водата, добавяме нарязаните картофи и я слагаме на котлона да заври. Аз слагам картофите в студена вода, за да се получи по-плътен бульон. Варим картофите до готовност - 20-25 мин.

През това време в нагорещен тиган, в който в олиото сме разтопили кравето масло, запържваме до златист цвят лука и морковите, добавяме гъбите и чушките и запържваме още 5-7 мин.

Готовите гъби и зеленчуци изсипваме в тенджерата, овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Намачкваме топеното сирене с вилица, добавяме го в супата заедно със сметаната и разбъркваме до пълното му растопяване. Варим супата за овкусяване още 5-7 мин.

Сваляме от котлона и добавяме ситно нарязаният зелен лук. Пролетната гъбена супичка се сервира гореща с филийка ръжен хляб.

Да ви е сладко!

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар