Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Традиционна гъбена супа по италианска рецепта

Традиционна гъбена супа по италианска рецепта

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Традиционна гъбена супа по италианска рецепта
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поръсете тази италианска гъбена супа с пармезан и поднесете с препечени филийки или топла питка"

Необходими Продукти

  • гъби - 220 г микс /печурка, манатарка, шийтаке/
  • картофи - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • лук - 1 глава средна
  • чесън - 4 скилидки
  • краве масло - 15 г
  • пармезан - 4 с.л. настърган /или на прах/
  • риган - 1 с.л.
  • бульон - 1 л. пилешки /или зеленчуков/
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • филийки - 8 бр. препечени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази апетитна гъбена супа най-напред лукът и чесънът се режат на ситно.

Ако желаете, може да добавите и малък морков. Зеленчуците се запържват за кратко, докато омекнат;

Към тях се добавят гъбите и картофът, нарязани на едни кубчета. Запържват се за минута-две;

Добавят се дафиновият лист, солта, риганът и прясното мляко. Всичко се разбърква и отново се гости минута-две;

Прибавя се избраният бульон. Ако супата ви е твърде гъста, може да я заредите с мляко или вода. Вари се 20 минути на умерен котлон. Последни се добавят кравето масло и пармезанът;

Традиционната гъбена супа по италианска рецепта се сервира с препечени филийки. По желание може да добавите още риган и пармезан като поръска.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александрина Константинов
Александрина Константинов
Получи се страхотна! Лесна и много успешна рецепта. Аз разредих допълнително с мляко, но следващия път смятам да я приготвя по-гъста.
18.02.2024 20:29
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Супата стана страхотна! Макар че аз малко я побългарих, не сложих три вида гъби, а сложих само печурки. Отделно нямах в наличност пармезан и сложих обикновен кашкавал, но супата отново се получи. Единственото, което бих променила е количеството прибавено мляко. Смятам че трябваше да добавя поне още една чаша мляко или вода, тъй като стана много гъста. Иначе ястието е много вкусно, бих го сготвила отново. ?
31.03.2023 10:14
2