Начин на приготвяне
На слаб огън (или водна баня) разтопете маслото и 200 г от шоколада.
Прибавете прясното мялко и разбъркайте сместа, до получаване на хомогенна смес. Отделете на страни съда.
В друг съд натрошете с ръце бисквитите.
Смесете ги към шоколадовата смес и разбъркайте.
Добавете орехите, който предварително сте изпечили в тава или на сух тиган.
Разбъркайте добре всички съставки. Получената смес е и блата за нашата бисквитена торта Гараш.
Изсипете блата в подходяща тавичка (най-добре с махащо се дъно). Притиснете добре и приберете в хладилника да стегне.
Останалия шоколад (100 г) също разтопете на водна баня. Със сместа залейте добре охладената бисквитена торта.
След което приберете в хладилника за една вечер бисквитената торта с шоколад. За това време тортата ще се стегне достатъчно и ще бъде готова за сервиране.