Кавърма от свинско с праз лук

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3237
6
28/02/2020
"Ароматът на страхотната свинска кавърма се носи из цялата къща "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 653
  • Преглеждания за месеца4297
  • Преглеждания за седмицата838
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в тиган с олиото до апетитен златисто-кафяв цвят. Поръсва се с малко сол и черен пипер и се прехвърля в чиния.

В същата мазнина се запържва нарязаните на кръгчета праз лук и кромид лук. Поръсва се с щипка сол и лука се бърка периодично, докато омекне напълно.

Добавя се последователно червения пипер и доматеното пюре при непрекъснато бъркане, а след минутка-две захарта, водата, бялото вино и пърженото месо.

Кавърмата се овкусява със сол, черен пипер и подправки по ваш вкус. Аз използвах сушен риган, босилек и прясна мащерка. По желание може да се добавят и люти чушлета.

Кавърмата със свинско и праз лук се оставя на умерена температура на котлона още няколко минути, докато остане на мазнина.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
29.02.2020 12:03
Много апетитно изглежда!
1
0