Фрикасе от кюфтенца и зеленчуци

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Помощник Готвач
136
28/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват на ивички. Осоляват се. Задушават се в маслото.Доливат се две водни чаши с вода (около 600-700 мл).

През това време омесете кюфтенцата. Гледайте да са средно големи, за да се сварят по-бързо.

Бульонът от гъбите се осолява допълнително и кюфтенцата се пускат вътре да се сварят. Накрая се прибавят и броколите, накъсани на малки розички.

От брашното се забърква брашняна каша с малка част от бульона, и на много тънка струя, с разбъркване, се прехвърля в тенджерата. Оставете да поври, докато се сгъсти. Изключете котлона.

Разбийте яйцето с киселото мляко. Към тях лъжичка по лъжичка прехвърлете част от кашичката при непрекъснато бъркане.

Идеята е яйцето да не се пресече и да се адаптира към температурата. Върнете застройката отново на тънка струя в тенджерата. Вкусното фрикасе е готово за сервиране!

Зарадвайте всички гладници у дома с Фрикасе от кюфтенца и зеленчуци!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мила Тонкова
Мила Тонкова
17.03.2020 22:59
Много вкусно
0
0