Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват много добре. Прибавя се натрошеното на ситно сирене, ГХИ и настърган на средно ренде кашкавал. Разбърква се добре.
Топеното сирене се нарязва на ситно и се слага в сместа.
Содата се разбърква с лимонтузуто и се прибавя към сместа.
Сместа се пасира 5 мин. с пасатор. Продължава да се разбърква с миксер на висока степен 10 Мин.
Във формички за мъфини се сипва от сместа до половината, слага се една ч.л. маслинова паста и се допълва със смес.
Солените мъфини се пекат 20 мин. на предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор или на 150 градуса без вентилатор.
Протеиновите мъфини с маслинова паста и ГХИ са подходящи при проблем с щитовидната жлеза и хранене в кето режим.