Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИ

Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИ

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИ
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • гхи - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • топено сирене - 3 бр. триъгълници
  • маслинова паста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре. Прибавя се натрошеното на ситно сирене, ГХИ и настърган на средно ренде кашкавал. Разбърква се добре.

Топеното сирене се нарязва на ситно и се слага в сместа.

Содата се разбърква с лимонтузуто и се прибавя към сместа.

Сместа се пасира 5 мин. с пасатор. Продължава да се разбърква с миксер на висока степен 10 Мин.

Във формички за мъфини се сипва от сместа до половината, слага се една ч.л. маслинова паста и се допълва със смес.

Солените мъфини се пекат 20 мин. на предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор или на 150 градуса без вентилатор.

Протеиновите мъфини с маслинова паста и ГХИ са подходящи при проблем с щитовидната жлеза и хранене в кето режим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: