Питка от кайма

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
177
578
502
209
2
02/03/2020
Приготвяне100 мин.
Готвене40 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 12 бр.
  • вода - 100 мл.
  • сушен магданоз - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата се слагат 2 бр. яйца, стрит на ситно магданоз, морска сол на вкус, черен пипер и 100 мл вода.

Каймата се омесва много добре докато стане на конци. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за 1 час.

10 бр. яйца се сваряват с две супени лъжици морска сол, като се варят 10 мин. след завиране. След сваряване се заливат със студена вода и се обелват.

Каймата се разделя на 10 части като от всяка част се оформят топчици.

Всяка топка се разтила с ръце намазани с олио и се слага яйцето. Нареждат се в тава с олио.

Запеканката се пече в предварително загрята фурна за 30 мин. на 180 градуса, след което върху всяка топка се слага настърганият кашкавал и се пече 10 мин. на 150 градуса.

Питката от кайма е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар