Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле Тиганаки с ароматен сос

Пиле Тиганаки с ароматен сос

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пиле Тиганаки с ароматен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето и рецептата за прочутото пиле Тиганаки с ароматен сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 30 г
  • лук - 2 глави големи
  • пиперки - 2 бр. зелена + 2 бр. червена
  • гъби - 2 бр.
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • царевично нишесте - 1 с.л. разтворено в 50 мл студена вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на ивички. Овкусете го със сол, черен пипер и босилек на вкус.

В тиган загрейте малко олио и запечатайте месото от всички страни за по минута. Щом месото е готово, го отделете в друг съд на страни и покрийте с капак.

Зеленчуците се почистват и измиват. Тях също нарежете на жулиенчета. В тигана, в който сте приготвели месото, сложете още малко олио и задушете нарязаните зеленчуци.

Започнете с лука и чесъна, а след като те поомекнат, добавете чушките и накрая гъбите.

След като всички зеленчуци са сготвени, се налива виното и една чаша вода.

Пилето на тиган се оставя на слаб огън, докато течността започне да се изпарява.

Подправя се със сол, черен пипер и сух босилек на вкус.

Идва ред да се върнат и пилешките жулиени в тигана. Разбъркайте добре.

Завършете соса за пилето, като добавите и предварително разтвореното във вода нишесте заедно със соевия сос и меда.

Разбъркайте пиле Тиганаки с ароматен сос за още 5 минути.

Ястието е готово да бъде сервирано.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: